Vraag

Ons huis is verkocht per 15 juli. Nu vraagt koper om de overdracht op 8 juli te laten plaatsvinden i.v.m. zijn financiering (dit scheelt hem blijkbaar zo'n € 700). Wij 'mogen er van hem in blijven wonen t/m de 15de. Overigens kunnen wij niet eerder verhuizen. Wat zijn de risico's voor ons als verkoper?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Bij de overdracht gaan alle rechten en plichten over op de nieuwe eigenaar. Dit heeft ook betrekking voor de gemeentelijke belastingen, ozb, etc. Houdt u daarmee rekening bij de notaris ook al mag u langer verblijven na de 8e juli. Maakt u in ieder geval duidelijke afspraken met de koper. Ook wijs ik u op de inspectie van de woning door koper in de week van 8 juli. De koper zal zich dan niet zo gemakkelijk kunnen vrijwaren van gebreken in die periode, omdat hij zelf de overdrachtsdatum vervroegt. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm