Vraag

Indien er sprake is van gemeenschap van goederen en een van de echtgenoten een onrechtmatige daad begaat op een van de gemeenschappelijke goederen, een goed is bijvoorbeeld beschadigd, heeft de andere echtgenoot dan enkel recht op schadevergoeding ter hoogte van de helft van de gehele schade of heeft deze recht op schadevergoeding ter hoogte van de gehele schade?

Deel deze vraag

1 Reactie

Tussen de echtgenoten geldt de regel dat goederen uit eigen vermogen en goederen van het huwelijksvermogen worden beheerd door de normale regels en het huwelijksregime dat toepasselijk is. Normaal beheer van goederen uit het huwelijk volgt de regels van de overeenkomst van opdracht. Het is niet goed denkbaar dat een echtgenoot de ander de opdracht geeft tot uitvoering van een onrechtmatige daad. Daaruit volgt onbehoorlijk beheer of bestuur van goederen uit de gemeenschap. Een geschil over onbehoorlijk bestuur van een gemeenschapsgoed kan aan de rechter worden voorgelegd, dan kan er ook worden uitgesproken een vorm van schadevergoeding. In beginsel is dat alle schade maar de som kan worden verminderd door een aantal redenen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm