Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben 22 en ik volg een HBO studie ik zit nu in mijn examen jaar. Omdat het contact met mijn vader slecht verloopt heeft hij besloten geen alimentatie meer te betalen. Hij zegt dat hij nu genoeg betaald heeft. Ik weet dat hij verplicht is tot mijn 21e alimentatie te betalen. Maar mijn ouders hebben in het echtscheiding convenant een ouderschapsplan opgesteld. Daarin staat wanneer ik nog behoeftig ben en mijn studie niet is afgerond mijn vader de alimentatie moet continueren tot einde van mijn studie.

Mijn vraag is nu wat kan ik nu doen ?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

U kunt uw vader hierop aanspreken want in deze gevallen waarin de alimentatieregel wordt uitgebreid is ze in rechts afdwingbaar. Omdat de afspraak deel uitmaakt van een convenant en zorgregeling is uitvoerbaar. Dat betekent dat een gang naar de rechter niet nodig is en u uw vader direct kunt aanschrijven. Heeft u hem al gewezen op de regeling en gevraagd waarom hij deze niet wil nakomen?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn vader vind dat hij lang genoeg betaald heeft en zegt dat mijn studie in mei afgelopen zou moeten zijn maar hij betaald vanaf maart al niet meer. Maar ik ben met mijn scriptie bezig en dat is pas klaar in juli of augustus wanneer het goedgekeurd wordt. Als een gang naar de rechtbank niet nodig is hoe moet ik het dan afdwingen ?


U kunt een brief schrijven dat deze afspraak rechtens afdwingbaar is via het LBIO.
https://www.lbio.nl/ Met het schrijven van de brief zou ik u kunnen helpen, neem daartoe contact op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag