Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn vriendin en ik hebben onlangs een appartement gekocht. In de voorlopige koopakte was vermeld dat onze component in de vve ca 5000 euro was. Bij het passeren van de akte maakte de notaris ons erop arrend dat ons aandeel in de vve niet in overeenstemming was met het bedrag in de voorlopige koopovereenkomst. Het was ca 3000 euro lager.

We hebben de verkoopmakelaar en de verkoper van dit verschil op de hoogte gesteld. De makelaar gaf aan dat hij de voorlopige koopakte heeft gebaseerd op gegevens van de vve jaarverslag 2018.

Voordat we de voorlopige koopovereenkomst getekend hebben heeft de jaarvergadering van de vve plaatsgevonden en zijn de stukken van 2019 vastgesteld. Onze indruk is dat de verkoopmakelaar niet de meest recente en beschikbare stukken heeft gebruikt bij het opstellen van de voorlopige koopovereenkomst.

In de begroting voor 2019 was geen melding gemaakt van grote uitgaven voor buitenschilderwerken ten bedrage van ca 60000 euro.

Er zal een bepaling staan in de koopakte en de voorlopige waarin een redelijke afwijking wordt genoemd van de gegevens VvE kosten. Dan, wordt deze som overschreden dan is nog de vraag of u uit eigen beweging had moeten onderzoeken of uzelf had moeten afvragen of de aangeleverde berekening afgezet tegenover de ouderdom van het pand en het noodzakelijk onderhoud , ook in de toekomst gestand zou houden. Kortom : als u zich op dwaling of bedrog wil beroepen moet u echt al dan niet opzettelijk op het verkeerde been zijn gezet door verkopers informatie terwijl die informatie u niet had moeten aanzetten tot meer onderzoek . Of dat zo is hangt af van alle omstandigheden die ik nu niet ken. Bijvoorbeeld : wist of had verkoper moeten weten van dit groot onderhoud en de ophoging van kosten? In dat geval heeft hij een feit verzwegen die van u van belang was voor het bepalen van de prijs en zou u wellicht via een jurist kunnen proberen een prijsvermindering door te voeren .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag