Vraag

Goedemiddag,

Onze moeder is met urgentie opgenomen in het verzorgingstehuis ivm dementie. Zij zal ook niet meer thuis komen wonen. Zij heeft nog een eigen woning. In deze woning woonde ze samen met haar vriend. Ze is niet met hem getrouwd en ze hebben ook geen samenlevingscontract. Onze vader is overleden. Mijn zus en ik zijn inmiddels de procedure voor onderbewindstelling gestart. Wanneer dit geregeld is moet het huis verkocht worden. De vriend van onze moeder wil het huis niet kopen. De communicatie met hem is niet optimaal en we verwachten dan ook moeilijkheden als hij het huis uit moet. Hij staat wel op dit adres ingeschreven via de gemeente. Nu willen we graag weten, wat zijn onze mogelijkheden om hem uit het huis te krijgen. Wat zijn, zijn rechten en wat kunnen wij rechtmatig eisen?

Deel deze vraag

1 Reactie

Zonder samenlevingsovereenkomst heeft hij geen rechten op de woning en ook niet tot bewoning. Doorgaans wordt wel op verzoek aan de rechter een periode toegekend om een andere woning te vinden maar nooit meer dan zes maanden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm