Vraag

we hebben zaterdag 16 mei 2020 voor 5000 euro een tweedehands auto gekocht via marktplaats bij een particulier.
Mijn man is op donderdag 14 mei naar de auto gaan kijken. Mijn man heeft meerdere keren gevraagd wat de conditie van de auto is en of er gebreken waren. De eigenaar heeft meerdere keren beweerd dat er geen gebreken waren en dat het een hele goede auto is die altijd goed onderhouden is en waar nis mis mee is.
Mijn man heeft foto's van de auto gemaakt en een proefrit gemaakt, alles leek goed te zijn zoals de eigenaar aangaf. Mijn man heeft een voorschot van 250 euro over gemaakt.

Zaterdag hebben we het resterende bedrag van 4750 overgemaakt en de auto opgehaald en op mijn naam gezet.
Na een halfuur rijden, op weg naar huis, kwamen we stil te staan. Het koelvloeistof lampje ging branden. De koelvloeistof tank was zo goed als leeg.
Op de foto van mijn man is te zien dat deze donderdag nog vol zat, er is dus duidelijk sprake van een lekkage.
We hebben op dat moment gelijk de eigenaar gebeld en verteld dat we stil stonden en of hij wist van dit probleem.
Nog steeds beweerde hij dat hij hier niets van wist en dat de conditie van de auto uitstekend is. En mochten er problemen zijn dat hij de reparatie zou betalen.
Hierop vertrouwende (hij leek oprecht) zijn we verder naar huis gereden na de koelvloeistof aangevuld te hebben.
Wij hebben de auto gister naar de garage gebracht, maandag was de garage vol, en hebben vandaag te horen gekregen dat er 2 grote problemen met de auto zijn;
1. de oliewarmtewisselaar lekt koelvloeistof. reparatie 800 euro
2. er is iets niet goed bij de EGR. er verzameld daar reot en water wat niet goed is. ook deze reparatie kan oplopen tot 800 euro.
Dit zijn problemen die al langer spelen volgens de garage.

We hebben de eigenaar direct het volgende bericht gestuurd:
Hoe wil je verder? Ik heb je meerdere keren gevraagd of er mankementen waren. Deze mankementen zijn niet plotseling ontstaan tijdens onze terugreis. Ik stel voor dat je de auto weer terugneemt en ons het aankoopbedrag teruggeeft. De auto is niet in de staat waarop de aanschaf en de prijs is gebaseerd.

Hierop reageert hij:
Luister de auto is perfect echt waar. Maar als jij naar een Volkswagen dealer gaat ja dan kom je uit op die bedragen. EGR heeft bij 250 gekost. Roetfilter is nagekeken en zat minimaal roet in vrijwel niks 6%. Wat jij nu zegt is dat ik deze problemen heb veroorzaakt. Dat is echt niet zo. Als u wilt kunt u hem terug brengen en dan laat ik hem maken voor u wat betreft het koelvloeistof.

Nu willen wij niet de auto door hem laten maken maar door een onafhankelijke partij.
Graag zou ik willen weten wat onze rechten zijn in deze en hoe wij dit het beste kunnen aanpakken.

Alvast bedankt!

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Als de auto gebreken vertoont dan dient u zich in eerste instantie tot de verkoper te wenden. Hij zal dan de gebreken moeten verhelpen. Immers, u mag ervan uitgaan dat u een deugdelijke auto koopt. U mag ook uitgaan van de mededelingen van de verkoper namelijk dat de auto in goede staat verkeert. Kortom, u zal eerst bij hem terecht moeten. Weigert hij of kan hij de gebreken niet verhelpen, dan kunt u dit op zijn kosten elders laten doen. U kunt de koop ook ontbinden. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm