De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Goedemiddag,

Ik heb aantal jaar geleden mijn appartement gekocht via Slimmer kopen. Hierbij koop je met 25 % korting. En heb je zelf bewoningsplicht, hier kan van worden afgeweken in bepaalde gevallen.
In mijn koop contract staat dat dit zou gaan om: samenwonen, gedetacheerd voor je werk naar het buitenland.
Er staat wel in dat je een kamer mag verhuren.
Nu wil ik voor 2 jaar naar het buitenland. Ik vroeg me af wat mijn mogelijkheden zijn om mijn huis te verhuren voor die periode?
En hoe dit in zijn werk gaat (plichten / rechten).

Deel deze vraag

2 Reacties

Zonder de details te kennen van het koopcontract, kunt u uw woning (kamer) verhuren voor de periode van max. 2 jaar waarbij u kunt bepalen onder welke voorwaarden u dit wilt doen. Voor meer info of het laten opstellen van een huurcontract, kunt u desgewenst contact met mij opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
U kunt altijd een kamer verhuren maar niet zomaar de woning omdat u weg wilt. U moet echt overleggen een samenlevingscontract of detachering naar buitenland. Ik weet niet wat u wil doen in het buitenland maar als u voor uzelf werkt mag u ook gedetacheerd worden door uw eigen bedrijf, ook als u zzp er bent. U moet dan wil minimaal drie maanden voor vertrek u zelf inschrijven in KvK. Voor meer info mag u mij direct contacteren.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm