Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemiddag,

Ik heb aantal jaar geleden mijn appartement gekocht via Slimmer kopen. Hierbij koop je met 25 % korting. En heb je zelf bewoningsplicht, hier kan van worden afgeweken in bepaalde gevallen.
In mijn koop contract staat dat dit zou gaan om: samenwonen, gedetacheerd voor je werk naar het buitenland.
Er staat wel in dat je een kamer mag verhuren.
Nu wil ik voor 2 jaar naar het buitenland. Ik vroeg me af wat mijn mogelijkheden zijn om mijn huis te verhuren voor die periode?
En hoe dit in zijn werk gaat (plichten / rechten).

Zonder de details te kennen van het koopcontract, kunt u uw woning (kamer) verhuren voor de periode van max. 2 jaar waarbij u kunt bepalen onder welke voorwaarden u dit wilt doen. Voor meer info of het laten opstellen van een huurcontract, kunt u desgewenst contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt altijd een kamer verhuren maar niet zomaar de woning omdat u weg wilt. U moet echt overleggen een samenlevingscontract of detachering naar buitenland. Ik weet niet wat u wil doen in het buitenland maar als u voor uzelf werkt mag u ook gedetacheerd worden door uw eigen bedrijf, ook als u zzp er bent. U moet dan wil minimaal drie maanden voor vertrek u zelf inschrijven in KvK. Voor meer info mag u mij direct contacteren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag