De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Goedendag, we hebben een huis en sinds jaar en dag is er tegen het erf van de buren een stuk van ons huis slechts 1 verdieping hoog (platdak) welke via een deur op het twee verdiepingendeel bereikbaar is. Als wij ons niet vergissen is het juridisch daardoor een dakterras.

Nu hebben we dit ingericht als een soort daktuin door tuinbakken te plaatsen voor het laten groeien van bloemen en planten. We hebben dit altijd in overleg met de buren gedaan. Nu het er een jaar staat beginnen de buren te klagen dat er inkijk is. Iets wat we begrijpen en in overleg hebben we gezegd dat we aan hun zijde het hekwerk (zit een hekwerk aan de achterkant van de bakken vast van 1 meter hoog) dicht maken met worteldoek en wilgentenen. Iets waar ze akkoord mee zijn gegaan.

Nu hebben we een email gekregen dat ze in de veronderstelling waren dat de zijkanten - welke nu nog open zijn en in principe recht uitzicht op onze tuin geven, maar schuinzicht op een klein stukje van hun erf - ook dicht gemaakt zouden worden volgens hetzelfde principe. We hebben aangegeven dat dit niet het geval is. We verwachten dat we er uiteindelijk niet met ze uitkomen, omdat we de zijkanten niet dicht willen maken, dus willen we de bakken verplaatsen (2 meter hoge afscheiding (wat in principe een juridische oplossing is) is wat ons betreft geen optie ivm zonlicht op onze bakken die dan tegen gehouden wordt).

Nu de werkelijke vraag. We weten dat de 'verboden zone' 2 meter is, dus als we de bakken twee meter uit de erfgrens plaatsen dat het juridisch gezien opgelost is. Wanneer voldoen we aan de 2 meter grens? Als we het pad waar we lopen op twee meter plaatsen of de bakken buiten de twee meter zone plaatsen. In de bakken lopen we in feite niet en zorgt dus niet voor de privacy problemen met de twee meter van de grens.

Graag uw reactie. Waarschijnlijk heel eenvoudig te vertellen, maar wij kunnen het niet vinden.

Deel deze vraag

0 Reacties

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm