Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben 3 vakantiehuisjes, eigen grond, op een Bungalowparkje, die we verhuren via airbnb (short term, max 2 weken - nooit klachten gehad). Een handvol eigenaren doet hetzelfde. Altijd zonder discussie, bestemmingsplan = recreatiepark. Wij (en anderen die willen verhuren) hebben juist op dit parkje gekocht, omdat het hier toegestaan is om het hele jaar te verhuren.
Er zijn meerdere eigenaren die op dit parkje wonen (terwijl je huer volgens de gemeente niet mag wonen en zelfs max 4 van de 6 maanden als eigenaar mag "recreeeren", laat een deel van deze personen nou net ook problemen hebben met die verhuur. Terwijl zij duidelijk in overtreding zijn. Ik vind dat alles prima, het is een constatering.

Het parkje heeft een Vereniging Belangengemeenschap Eigenaren.
Bestuursleden hebben aangegeven dat ze het Huishoudelijk Reglement aan willen passen, dmv een stemming (meerdeheid = aanpassing van het reglement), met (o.a.) de volgende nieuwe regels:
- Nieuwe eigenaren mogen max 90 dagen per jaar verhuren
- Algeheel verbod tot verhuur voor elk 2e of 3e huisje.
- Huidige eigenaren mogen een ontheffing aanvragen bij het bestuur. Het bestuur kan voorwaarden opstellen en / of maximum geldigheidsduur hieraan verbinden.
- Handhavingsmiddelen van 300 euro per dag in geval van een overtreding.
Het bestuur wil dit omdat (uit brief van het bestuur):
- Verhuur als een ongewenste trend wordt beschouwd
- Het vermindert de binding van de leden/eigenaren met het park
- Het vergroot de anonimiteit
- Het geeft extra druk op de vrijwillige inzet

We ervaren het als nogal naief van (bepaalde) eigenaren; ze hebben immers een huisje gekocht op een recreatiepark waar je het hele jaar mag recreeeren en verhuren. Dat ze dat nu niet meer bevalt, tja...

Mijn vraag; MAG DIT ZOMAAR?

een en ander is door een juiste stemming mogelijk. Echter, zal na goedkeuring van de 'nieuwe' regels, de 'oude' regels blijven voortbestaan. Inhoudelijk, dat alle nieuwkomers zich hebben te houden aan de nieuwe regels en de huidige bewoners nog steeds de oude regels mogen hanteren.

Heeft u nog vragen, stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord! Duidelijk!
Als ik het goed begrijp kunnen ze (het bestuur) huidige eigenaren dus niet verplichten om een ontheffing aan te vragen bij het bestuur (die dan ja of nee mogen besluiten).
Huidige eigenaren behouden hun rechten en mogen "gewoon" zoals het altijd mocht, ook volgens het bestemmingsplan en tevens volgens de regels van het park, het hele jaar door verhuren, correct?

Mvg,
Marielle


Dat kan wel, maar bent u niet verplicht. U kunt zich beroepen op de oude wetgeving. Mocht u hierin juridische bijstand wensen, dan mag u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Zal ik doen indien het nodig blijkt! Vriendelijk bedankt!!!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag