Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste Rechtswinkel,

Wij zijn een jong gezin uit Hellevoetsluis, we wij hebben ontzettend veel last van een boom van de buurman. Deze boom geeft niet alleen overlast zoals schaduw, ook de bladeren en zaden van de boom moeten we zowat elke week uit de tuin vegen. Al overleg gehad maar hij wil niks aan de boom veranderen dan had ik maar niet hier moeten gaan wonen. Ook vallen de bladeren op onze garage en kunnen we hierdoor geen zonne panelen neerleggen.

Wat zijn voor ons de mogelijkheden ?

Alvast Vriendelijk bedankt,

Martijn

Er zijn een aantal punten van groot belang. Wat is de afstand van de boom tot uw erfgrens en wáár staat de boom in de tuin van de buurman. Ook de hoogte en de ouderdom is van de boom is een belangrijk punt. Graag zou ik middels een foto van de situatie op de hoogte worden gesteld. Desgewenst, mag u mij hiervoor direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Allereerst: staat de boom binnen een verboden zone gebied van twee meter vanaf de erfgrens gerekend vanaf het midden van de stam en niet ouder dan 20 jaren en geen beschermde soort? In dat geval mag u verwijdering eisen tot de hoogte van de erfgrens. Staat de boom daarbuiten dan kun u nog ageren op basis van het burenrecht. U hoeft geen onrechtmatige hinder te dulden van ernstige zonlichtontneming of bladafval . Achterstallig onderhoud moet sowieso worden uitgevoerd .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag