Vraag

wij hebben als prive persoon/geldgever een geldovk met een geldnemer/rechtspersoon met vermelding van 2 BV's afgesloten, er staat: ONZe NAAM-priv├ępersoon/geldgever en geldnemer/ X-BV IN RECHTE VERTEGENWOORDIGD door Y-BV. Voor afloop v.d. geldovk is er onenigheid gekomen tussen X-BV en Y-BV aangezien Y-BV een deel v.h. investerings-/leengeld onrechtmatig verplaatst had maar dit is opgevallen en heet Y-BV weer terugbetaald maar toch er is een onrechtmatig daad geschied en geldnemer heeft ons dit pas 9 mnd. later verteld. Vervolgens is Y-BV als aandeelhouder/vennoot uitgetreden.
Nu zijn onze vragen: 1) In de geldovk staat geldnemer X-BV IN RECHTE VERTEGENWOORDIGD DOOR Y-BV. Diende er een nieuwe geldovk opgemaakt te worden? 2) In de ovk staat een artikel dat het geld direct opeisbaar is wanneer geldnemer zijn rechtspersoonlijkheid wijzigt en/OF een juridische splitsing v.d. geldnemer is. Is dit bij ons het geval geweest? 3) Is de geldnemer X-BV nu jegens de geldgever aansprakelijk, hoewel deze BV de onrechtmatige daad niet heeft begaan maar de Y-BV die uitgetreden is een aantal maanden geleden? Bij voorbaat onze dank voor uw reactie en ik hoop dat ik de casus goed heb uitgelegd. Met vriendelijke groet,

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Wat wilt u bereiken? Komt de geldnemer, X BV, haar (aflos)verplichtingen en eventuele (rente)verplichtingen na?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Nee, de geldnemer zegt nu na 9 maanden ons niet te kunnen terugbetalen en wij willen hem aansprakelijk stellen.
2 aansprakelijk stellen is mogelijk van een van de bestuurders van de BV's. Dit is een vorm van onbehoorlijk bestuur binnen de BV. Middels direct contact kan ik u nader voorzien van informatie of eventuele juridische bijstand.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm