Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


wij hebben als prive persoon/geldgever een geldovk met een geldnemer/rechtspersoon met vermelding van 2 BV's afgesloten, er staat: ONZe NAAM-privépersoon/geldgever en geldnemer/ X-BV IN RECHTE VERTEGENWOORDIGD door Y-BV. Voor afloop v.d. geldovk is er onenigheid gekomen tussen X-BV en Y-BV aangezien Y-BV een deel v.h. investerings-/leengeld onrechtmatig verplaatst had maar dit is opgevallen en heet Y-BV weer terugbetaald maar toch er is een onrechtmatig daad geschied en geldnemer heeft ons dit pas 9 mnd. later verteld. Vervolgens is Y-BV als aandeelhouder/vennoot uitgetreden.
Nu zijn onze vragen: 1) In de geldovk staat geldnemer X-BV IN RECHTE VERTEGENWOORDIGD DOOR Y-BV. Diende er een nieuwe geldovk opgemaakt te worden? 2) In de ovk staat een artikel dat het geld direct opeisbaar is wanneer geldnemer zijn rechtspersoonlijkheid wijzigt en/OF een juridische splitsing v.d. geldnemer is. Is dit bij ons het geval geweest? 3) Is de geldnemer X-BV nu jegens de geldgever aansprakelijk, hoewel deze BV de onrechtmatige daad niet heeft begaan maar de Y-BV die uitgetreden is een aantal maanden geleden? Bij voorbaat onze dank voor uw reactie en ik hoop dat ik de casus goed heb uitgelegd. Met vriendelijke groet,

Wat wilt u bereiken? Komt de geldnemer, X BV, haar (aflos)verplichtingen en eventuele (rente)verplichtingen na?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nee, de geldnemer zegt nu na 9 maanden ons niet te kunnen terugbetalen en wij willen hem aansprakelijk stellen.


aansprakelijk stellen is mogelijk van een van de bestuurders van de BV's. Dit is een vorm van onbehoorlijk bestuur binnen de BV. Middels direct contact kan ik u nader voorzien van informatie of eventuele juridische bijstand.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag