Vraag

Hallo,

Mijn ouders wonen al jaren in dezelfde sociale huurwoning. Hierbij is de schutting een paar keer door stormen omgewaaid en staat niet meer goed. Hij erg oud, vervallen en op bepaalde stukken is het hout verrot.

Nu wil de coƶperatie niet de schutting vervangen, omdat ze zeggen dat het onder ons eigen "kleine" reparatie plicht valt. Ik vind het vervangen van een hele schutting niet onder kleine reparaties vallen. Ook op de website van rijksoverheid lees ik dat vervanging voor de verhuurder is. Klopt dit? Wat kan ik nu doen?

Alvast bedankt.

Deel deze vraag

3 Reacties

Dat klopt. De vervanging van een geheel nieuwe schutting is in beginsel voor rekening van de verhuurder. Normaal onderhoud van de schutting is voor rekening van de huurder op grond van het Besluit kleine herstellingen. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hallo, bedankt voor uw reactie. Kan het zijn dat er in de huurovereenkomst iets anders is overeengekomen? Ik heb tot nu toe alleen 2x telefonisch contact gehad. Wat is handig om nu te doen? Vragen voor een schriftelijk besluit, zodat ik bezwaar kan ik indienen?
Het is mogelijk dat er iets anders is afgesproken in het huurcontract maar op grond van het Besluit kleine herstellingen dient herstel doorgaans op basis van dat besluit plaats te vinden. Ik raad u inderdaad aan om een schriftelijk besluit te vragen en daarop een klacht in te dienen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm