Vraag

Beste,
Mijn ouders wonen in een sociale huurwoning waar in het complex nu (groot)onderhoud plaatsvindt. Bij buren waar het onderhoud al heeft plaats gevonden is veel schade aangericht. In plaats van het woongenot te verbeteren is er schade ontstaan aan de muren en vloeren van deze bewoners. Denk aan kapotte vloertegels en een doorboorde woonkamermuur waardoor er een gat is ontstaan in de muur. Dit heeft de aannemer dicht laten stuuken en zo achtergelaten. De woningen worden zo opgeleverd aan de huurders. De woningbouw geeft aan dat het verfwerk voor de verhuurder is, alleen heeft deze buurvrouw structuur op haar muur (dus stuukwerk met reliëf). Ik ben bang dat de woningbouw en aannemer elkaar gaan aanwijzen bij deze schadeclaims en er niks van terecht komt. Hier zijn geef afspraken over gemaakt. Mijn ouders durven hierdoor hun huis niet uit en hebben er geen vertrouwen in. Deze fout is al bij 4 van 5 portieken gemaakt. Ook mijn ouders hebben mooi structuurwerk op hun muur. Wat adviseert u ons om te doen? Daarnaast hebben mijn ouders een logeerwoning aangeboden gekregen waar ongedierte (grote ratten) in de tuin is gezien. De woningbouw is hiervan op de hoogte en geeft aan geen andere woning aan te kunnen bieden. Kan dit zomaar? Tevens hebben mijn ouders doorgetrokken tegels over de hele verdieping, stel dat ze 1 tegel stuk maken, wat dan? Wat adviseert u mij om te doen zodat dit mijn ouders niet overkomt?

Deel deze vraag

1 Reactie

Uw ouders kunnen de woningbouw op de hoogte stellen van de eerdere schades bij de buren en erop wijzen dat deze schade ook hersteld moet worden indien dit bij uw ouders het geval zal zijn. De woningbouw blijft in beginsel aansprakelijk voor de schade ook al wordt deze veroorzaakt door de aannemer. Verder kunnen zij de woningbouw ook meeldelen om het ongedierte in de tuin weg te halen of anders een andere woning aan te bieden. Komen zij er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm