Vraag

Ik ben 62 jaar, heb een WAO en een nabestaanden uitkering en woon gehuurd. Woon op dit moment samen met mijn vriend. Hij verhuist binnenkort naar zijn eigen nieuwe huis. Ik blijf in het huurhuis wonen. Omdat ik een groot gedeelte van mijn inkomen ben verloren door het samenwonen, wil hij mij maandelijks financieel blijven ondersteunen met €750.00 per maand. Moet ik dat opgeven aan de belasting als inkomen en daar dan inkomstenbelasting van betalen? Moet ik dat ook als we samenlevingscontract opmaken?

Deel deze vraag

3 Reacties

Ja dat moet u opgeven als vorm van partneralimentatie en nee daar heeft u een convenant voor nodig, daar staan de afspraken in hoe u uit elkaar bent gegaan . de verdeling van de lasten en de baten en de verplichtingen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor uw antwoord.
Men heeft mij vertelt (dat we ondanks dat we in de toekomst niet samenwonen) een samenlevingscontract kunnen opstellen om zaken te regelen. Als we een samenlevingscontract opstellen moet ik dan van zijn ondersteuning ook inkomstenbelasting betalen? Wij hebben nu niets geregelt en zijn gewoon 2 mensen die samenwonen. Hij is ook geen medehuurder.
Als uw doel is om fiscaal partnerschap te bereiken zodat belastingaftrek goed verdeeld kan worden, moet ik u teleurstellen. Dat kan alleen als u getrouwd bent of een partnerschap hebt geregistreerd. Het hangt er vanaf wat u precies wil regelen door elkaar aan te wijzen als partner zonder dat u samen woont?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm