Zakelijke vraag

Geachte medewerkers,

Wij hebben een bedrijfspand verkocht in november 2019.

Nieuwe eigenaar heeft ruim een week voor die tijd de sleutel ontvangen.
Ruim vier maanden na oplevering komt de nieuwe eigenaar met het verhaal dat alle airco's niet functioneren en dat hij deze op onze kosten wil laten vervangen.

Het gaat hier om airco's van gemiddeld 20 jaar oud. En twee van de drie airco's zijn jarenlang (7 jaar ongeveer) niet gebruikt.
Wij hebben de airco's getest en draaiend gehad.
Behalve de airco beneden waar geen gebruiksaanwijzing van was.

Men heeft het nu over een mededelingsplicht. Alleen wanneer alles werkt kan ik toch niks meedelen??

De huurder die de nieuwe eigenaar heeft meegenomen heeft op 21 mei 2020 opeens een mail verzonden naar de nieuwe eigenaar waarin staat dat wij hier meermalen 'mondeling' op gewezen zijn. Echter is er bij ons niets bekend. Geen mail, geen app helemaal niks.
De huurindexering is zonder klachten in oktober 2019 geaccepteerd.

Graag zou ik uw visie hierin willen.
De nieuwe eigenaar heeft een advocaat ingezet. Deze eist binnen 10 dagen 14.450 euro.

Met vriendelijke groet,

Deel deze vraag

1 Reactie

1 De vordering van de nieuwe eigenaar is onredelijk, zeker gezien het feit dat de airco's gemiddeld 20 jaar oud zijn. Er zal eerst bepaald moeten worden of het verborgen gebrek waar het om hier om gaat voor rekening komt van de verkoper. Als u van mening was dat de airco's het altijd hebben gefunctioneerd dan hoeft u dit uiteraard niet mee te delen. Het had op de weg gelegen van koper om hiernaar te informeren. Ook is de mededeling van de huurder zwak nu er mondeling zou zijn gewezen op disfunctioneren van de airco's. Ik raad u aan de nieuwe eigenaar schriftelijk te melden dat u niet akkoord gaat met de vordering en dat u wel hebt voldaan aan uw mededelingsplicht. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm