Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik wil mijn tijdelijke huurcontract beëindigen en ik heb één maand van te voren dit aangegeven. De huurorganisatie is DUWO en zij richtten zich op studenten huisvesting.

Echter weigert de huurorganisatie dit, zij verwijzen dat in het contract staat dat ik afstand doe van artikel 7:271 BW omdat het huurcontract anders niet mogelijk zou zijn. Het huurcontract is volgens DUWO zowel minimum als maximum één jaar.

De enige manier waarop ik mijn contract tussentijds kan eindigen volgens DUWO is door het contract over te laten dragen naar een nieuwe bewoner.

Ik heb een idee dat DUWO misbruikt maakt van de kwetsbare positie van internationale studenten en daarmee mensen vastzet in wurgcontracten, wetende dat de meeste studenten een rechtsgang niet kunnen veroorloven of onwetend zijn van hun rechten in Nederland.

Mij lijkt het niet legaal dat een contract kan eisen om afstand te doen van Nederlands recht. Hoe zit dit? Wat zijn mijn opties?

U hebt gewoon een contract van bepaalde tijd voor de duur van een jaar en dat mag gewoon. Alleen als na ommekomst van dat jaar u opnieuw zo een dergelijk contract krijgt aangeboden geldt huurbescherming. U moet dus echt zorgen voor vervanging , dat is meestal wel mogelijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag