Vraag

Beste,

Er is bij onze volkstuinvereniging door 3 leden een motie van wantrouwen (ondersteund door 39 andere tuinleden) ingediend tegen de voorzitter en de penningmeester. Hun reactie hierop was hun functie neerleggen. Hierdoor is er GEEN actief bestuur meer. Hun doel is om weer een gezond en functionerend bestuur te vormen. Wat is hun volgende stap en hoe kunnen ze dit het beste aanpakken? Ik hoop dat u hierbij advies kunt geven.

Bij voorbaat dank.

Deel deze vraag

4 Reacties

1 Geachte heer, mevrouw,

In de statuten en de reglementen van de verening wordt bepaald wat de gevolgen zijn van het aftreden van het bestuur. Het lijkt mij dat nieuwe bestuursleden worden benoemd op de wijze zoals bepaald in de statuten en reglementen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Beste Herman,

Bedankt voor uw antwoord :-)
Ik heb nog een vraagje...
ik heb zelf een email gestuurd naar aanleiding van een uitnodiging die ik per email ontvangen heb voor een BALV. Ik was het er niet helemaal mee eens en heb dus gereageerd per email aan de voorzitter zelf. Ik kreeg vandaag van haar antwoord terug per email en in de vorm van een WORD bestandje. Nu zag ik dat niet de voorzitter zelf maar iemand anders mijn bericht aan haar heeft behandeld. namelijk gewoon een tuinlid. dus geen bestuurslid!! Mag dit? ik ging er namelijk vanuit dat mijn email verkeer naar de voorzitter ook daadwerkelijk alleen door haar gelezen en behandeld mag worden en niet door een tuinlid die niets met het bestuur te maken heeft. ik heb het gevoel dat mijn privacy geschonden is....klopt dit?? mag dit zomaar? en kan ik hier wat mee??

bedankt alvast voor alle hulp.
Nee een lid, niet zijnde een bestuurslid kan en mag niet als zodanig antwoorden. U zou de voorzitter kunnen bellen en vragen naar de gang van zaken .

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Beste Herman,

Bedankt voor uw antwoord :-)

De voorzitter is op de hoogte dat die tuinlid mijn mail heeft beantwoord.
Het schijnt dat ze dat samen hebben gedaan en de voorzitter heeft haar naam eronder gezet. Het heeft dus niet veel zin om de voorzitter te bellen hierover. Is er een andere mogelijkheid?

bedankt alvast voor alle hulp.

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm