Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex partner en ik hebben een schuld bij ICS (creditcard schuld). Onlangs ben ik gedagvaard maar mijn ex partner niet. Toen ik dit aangaf bij de zitting gaf de tegenpartij aan dat dit een fout was en zijn vergeten. Ik ben vervolgens hoofd aansprakelijk gesteld en moest akkoord gaan met een betalingsregeling. De advocaat gaf aan dat ik na de gehele aflossing gebruik kan maken van het regresrecht maar ik moet wel eerst alles betalen. Hij gaf naderhand aan telefonisch contact te hebben gehad met mijn ex en dat hij aangaf niet te willen meebetalen.

Mijn vraag is uiteraard, kan dit zomaar?
Ik heb een (huur)woning en de zorg voor onze kinderen, dus vaste lasten.

Mijn ex betaald geen alimentatie omdat de kinderen mijn naam dragen, hij heeft geen eigen huis maar is bij iemand ingetrokken en hij heeft een hoger inkomen.
Kortom, mijn lasten zijn vele malen hoger en ik kom nu financieel in de problemen. Hij heeft weinig tot geen lasten maar wordt een soort van vrijgesproken. Kan ik hier iets tegen beginnen?

Ja u moet uw ex partner uit hoofde van de regresvordering aanspreken en eventueel een betalingsregeling voorstellen . Hij dient u terug te betalen voor zijn deel van de schuld. U kunt hem daarna in rechte betrekken als hij weigert nadat hij in verzuim is geraakt en eventueel weer daarna beslag laten leggen op goederen of loon. Overigens heeft uw ex als hij de vader is van de kinderen de verplichting bij te dragen in de kosten van hun opvoeding, scholing en zorg tot het 21e jaar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag