Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik woon anti kraak voor€260 per maand. €100 huur €160 vaste lasten. Glas verzekering en inboedel verplicht. 23 jaar oud. Kan ik bijstandsuitkering aanvragen?.

Geachte heer, mevrouw,

Je kunt, als je voldoet aan de voorwaarden, in aanmnerking komen voor een bijstandsuitkering. Dit betekent ook dat je bij de gemeente moet zijn ingeschreven op het adres waar je woont.
Wanneer je een laag of zelfs geen inkomen hebt dan heb je automatisch recht op een vorm van bijstand om in je levensonderhoud te voorzien. De Wet werk en bijstand, afgekort de WWB, is echt het laatste vangnet van de sociale zekerheid in Nederland.
Concreet betekent dit, dat als je geen geld meer hebt om bijvoorbeeld gas, water en licht te betalen, jij recht hebt op de bijstand. Het is wel van belang dat je geen recht meer hebt op een andere regeling of toeslag waarmee jij je kosten voor levensonderhoud zou kunnen betalen.
Als jij je baan bent kwijt geraakt of je verdient als zelfstandige tijdelijk niets, dan heb je recht op algemene bijstand. Let hierbij wel op dat als jij je baan net bent kwijtgeraakt je altijd eerst een WW-uitkering moet aanvragen. Pas als het echt duidelijk is geworden dat je geen recht meer hebt op een WW-uitkering kan je een bijstandsuitkering aanvragen.

Zijn er nog vragen? Stel ze gerust.

met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Je kunt bijstand aanvragen. Niet op grond van de WWB Is al jaren afgeschaft), maar de ParticipatieWet. Waarschijnlijk krijg je een korting vanwege de hoogte van de woonlasten en daarnaast geldt er een zoektermijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag