Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb mijn woning verkocht om een andere woning te kopen. Het verkoopcontract van mijn huidige woning is getekend, maar ik krijg nu geen hypotheek voor de nieuwe woning omdat de bank mij geen hypotheek wil verstrekken vanwege een negatieve bkr-registratie. Dat betekent dat mijn vrouw en ik en ons 3-jarig zoontje straks op straat staan. Kan ik de makelaar of mijn financieel adviseur aansprakelijk stellen voor de gang van zaken?

U kunt hen alleen aansprakelijk stellen als zij de hypotheek voor u hebben geregeld en daarin zijn tekortgeschoten t.a.v. de financiering en controles daarop. Een negatieve bkr-registratie maakt daar ook onderdeel vanuit en dient u dan ook voor het aanvragen van de hypotheek te worden medegedeeld. Afhankelijk van de gemaakte afspraken kunt u aldus hen aansprakelijk stellen. Wilt u overleggen neemt u dan desgewenst contact met mij op. Klikt u daartoe op de link naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er is wel aan mij gevraagd naar een BKR registratie. Maar ik wist niet dat ik een negatieve A2 registratie had. Indertijd heeft een incassobureau een doorlopend krediet overgenomen en wij hebben afspraken gemaakt over de rente en aflossing. Die afspraken ben ik steeds nagekomen. Toch heeft het incassobureau mij een A2 registratie bezorgd. Het is de vraag of die registratie terecht is. Ik ven hier zelf achter gekomen, de financieel adviseur heeft niets gecheckt bij het BKR. Zij doet nu ook niets meer, volgens haar heeft het geen zin om verder te kijken voor een hypotheek. Hoewel er wel mogelijkheden zijn. Ik ben nu zelf met mijn familie de mogelijkheden aan het uitzoeken, maar waarschijnlijk is het te laat.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag