Vraag

Ik woon in een studentenhuis wat beheerd wordt door een woningbouwvereniging. Wij betalen elke maand huur plus een vast bedrag aan servicekosten. Nu hebben wij recent een afrekening van de servicekosten ontvangen waarbij we ieder tientallen tot honderden euro's moeten bijbetalen. Er is een lijst bijgevoegd met de desbetreffende kosten. Hierop staan onder andere: Klein herstel & materiaal, Onderhoud CV, Afschr.+onderh. roer.goed, gebruik droger en wasmachine, wifi... Deze lijst gaat nog wel even door.
Nu hebben wij als huurders het idee dat we extra voor dingen betalen die in de kale huur hadden moeten zitten (zie bovenstaand). Mijn vraag: kan iemand mij advies geven over deze afrekening? Mag een huurbaas dit doen? Wat zijn mijn rechten als huurder?

Bedankt!

Deel deze vraag

1 Reactie

De verhuurder moet de servicekosten specificeren en duidelijk opnemen in het huurcontract. U moet immers weten voor welke kosten u betaalt en niet achteraf met onduidelijke kosten komen te zitten. Is dit niet het geval dan kan hij de extra kosten niet in rekening brengen. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm