Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Het huis naast mijn huis bestaat uit twee appartementen. Één op de begane grond, en één op de eerste etage. Deze laatste heeft een dakterras dat uitkijkt in mijn tuin. Logisch, zo middenin de stad. 's avonds staat de zon aan die kant van de stad en dus scheen die over het dakterras, tussen de spijlen door mijn tuin in zodat ik nog net tot 19:20 in de zon kon zitten om te eten na mijn werk.
Echter, de nieuwe bewoners (huurders?) hebben grote konijnenhokken op het balkon gezet waardoor de zon werd weggenomen. Toen ik daar iets van zei, was er alle begrip en werden ze verschoven, en deze hokken waren tijdelijk dus ik moest eigenlijk vooral even geduld hebben. De hele vorige zomer had ik dus geen zon in mijn tuin bij terugkomst na een dag werken, en daarop had ik het huis wel gekocht. In de herfst is er plotseling ook nog eens een schutting bij gekomen, dus nu is de zon al helemaal vroeg uit de tuin verdwenen.

Ik ben heel verdrietig dat ik maar één zomer van de zon in mijn tuin tijdens het avondeten heb kunnen genieten, en nu de zomer weer voor de deur staat, wil ik weten. Is hier iets aan te doen? Eigenlijk heb ik pas weer zon op 'mn gezicht tijdens het eten als die schutting weggaat, en ook die hele konijnenhok-ellende naar een andere plek op het balkon zou verhuizen.

Alle tips en adviezen zijn welkom.

Duurzame of kwalitatieve zonlichtontneming kan onrechtmatige burenhinder opleveren in bepaalde gevallen, uitdrukkelijk niet alle gevallen. Ik raad u aan op te schrijven welke tijdstippen de zon wordt weggenomen, Ik neem aan dat de winterperiode daar niet toe wordt gerekend, Misschien kan ik jurisprudentie onderzoek doen voor u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag