Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben een tussenwoning in een net opgeleverd nieuwbouwproject. Om onze tuin te kunnen bereiken loopt er een achterpad naast en achter de tuin van de buren. Daarop is een recht van overpad gevestigd ten behoeve van ons en ten laste van de buren. In de akte van levering is bepaald dat het niet zal zijn toegestaan de betreffende stroken grond (deel achterpad) te blokkeren, waaronder begrepen het daarop plaatsen van welk voorwerp dan ook, danwel de vrije doorgang te belemmeren. De buren willen een poort plaatsen en ons een sleutel geven. Wij menen dat een poort ons recht van overpad schendt. Mogen de buren die poort plaatsen ondanks bovenstaande bepalingen in de akte van levering?

Nee een poort plaatsen onder afgifte van een sleutel mag altijd . Dit is uitgesloten van de bepaling die over belemmeren gaat. ( want het belemmert niet het beveiligt)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. Waar is vastgelegd wat wel en niet een belemmering is?


Dat recht om een poort te zetten onder afgifte van een sleutel is apart benoemd in de wet dat de eigenaar van heersend erf dat altijd mag doen. Dus in een akte moet dat niet als vorm van belemmering worden gezien immers het is een recht. Dat zal dan apart uitgesloten moeten worden. Als u zelf wil onderzoeken wat een belemmering is kunt u dat doen middels rechtspraak.nl, at wel of niet een belemmering is wordt daar o.a meer beschreven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag