Vraag

Ik werk als ICT medewerker, ik bedien samen met andere collega's de telefoon om gebruikersvragen op te lossen. Nu wordt er veel anoniem gebeld naar de ICT. Ik heb van mijn collega gehoord dat andere collega's denken dat ik steeds mijzelf anoniem zit te bellen, wat echter niet geval is. Nu is er een collega die stiekem een document bijhoudt welke gesprekken ik voer, hoelang deze duren en welke incidenten ik aanmaak in het incidentenvolgsysteem. Naar mijn weten is dit niet toegestaan, omdat mijn collega die dit stiekem bijhoudt dezelfde functie als mij heeft, ICT medewerker, en naar mijn weten niet in de beheersystemen van de telefonie dit soort statistieken mag rondpluizen om deze gegevens bij te houden. Ik heb gezien dat hij mij nu al 3 werkdagen alles bijhoudt wat ik doe qua telefonie en incidentmeldingen. Ik zag in dat document dat hij dit document heeft aangemaakt op een zondag, buiten dienst dus en dit document zelfs heeft afgedrukt. Wat zou betekenen dat hij bedrijfsinformatie heeft afgedrukt en dus vermoedelijk nog thuis heeft liggen. Ik hoor graag wat mijn rechten in dit geval is en of dit ook valt onder heimelijke controle. Ik ben via een collega die ik vertrouw hier achter gekomen.

Deel deze vraag

1 Reactie

Geachte heer, mevrouw,

Het is zeker niet de taak van een collega om aantekening te maken en te houden van werkactiviteiten van een andere collega. Minimaal bevordert dit de samenwerking en de werksfeer niet.

De aantekeningen dienen vernietigd te worden.

Ik adviseer u om eerst de situatie te bespreken met uw collega met als doel dat hij/zij stopt met het monitoren van uw werkzaamheden. Tevens adviseer ik u om de situatie aan uw leidinggevende voor te leggen, te bespreken en te vragen om handelend optreden tegen uw collega en vernietiging van de aantekeningen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm