Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben een buitenmuur dat in de achtertuin van onze buren staat. De woning van de buren is een huurwoning, van ons koop.
Door veroudering van loodslab en buitenmuur is er bij de buren lekkage ontstaan. Volgens de woningbouwvereniging zijn wij verantwoordelijk voor het vervangen van loodslab en dienen wij ook de muur opnieuw te laten voegen.
Nu is de loodslab vervangen, maar heeft de dakwerker vermeld dat het vreemd is dat wij geheel voor de kosten opdraaien. Want volgens hem stond het daknop van de buren ook niet goed en dit zou ook voor lekkage kunnen zorgen. Dus niet alleen via loodslab. Hij vond het heel vreemd dat wij alleen voor de kosten moesten opdraaien en dat het bedrag niet gedeeld word. Klopt dit?

Als het een gezamenlijke buitenmuur betreft dan zijn de buren ook verantwoordelijk voor herstel van de muur. Betreft het uw eigen buitenmuur dan dient u deze kosten zelf te dragen. Het is aldus van belang na te gaan wie eigenaar is van de buitenmuur. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag