Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,
Ik heb op dit moment een contract voor onbepaalde tijd in het ziekenhuis. Ik werk 21 uur per week als polikliniek assistente. In december werk ik 12 1/2 jaar binnen het ziekenhuis.
Ik heb een gezin en ben mantelzorger van mijn moeder. Nu wil ik graag gaan studeren.
Omdat de status niet elke week hetzelfde is bij mijn moeder en het de ene keer meer tijd vergt dan de andere keer, zou ik een oplossing willen vinden om toch te studeren en de neventaken te combineren. Om de tijd en energie beter te verdelen zou ik tijdelijk willen "stoppen" met werken en toch in dienst van het ziekenhuis te willen blijven. Het bevalt tenslotte erg goed.
De periode waar het om gaat is 2 jaar. Ik zou dan een HBO-opleiding willen gaan volgen die ook voor de organisatie gunstig is. Na het behalen van mijn diploma zou ik dan binnen deze organisatie een andere functie willen gaan bekleden. Hierover is al eerder gesproken met mijn leidinggevende en een HR-adviseur. Zij willen graag meedenken en er zijn mogelijkheden.
Nu zou het meest ideale zijn dat mijn werkgever de opleiding betaald (met regeling voor terugbetaling bij uitdiensttreding) en dat er een aanpassing in mijn uren (voor 2 jaar) zou komen.
Een tijdelijk min-maxcontract of 0-urencontract lijkt mij niet gunstig omdat ik dan mijn huidige contract moet beëindigen en ik niet verzekerd ben van een vast contract na deze 2 jaar. Ook zou het jammer zijn mijn gratificatie voor mijn 12 1/2 jaar te missen.
Is het mogelijk om een aanpassing in mijn contract te krijgen zonder consequenties of dient er toch een andere vorm te komen?
Mijn tweede vraag: dien ik voor de gratificatie te gaan starten met de opleiding na 1 december?
Derde vraag: is het reëel de kosten voor de opleiding door mijn werkgever te laten betalen terwijl er een aanpassing in uren mogelijk is?
Hopelijk kunt u mij helpen.

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen,
Ik ben even benieuwd of mijn vraag in goede orde is binnen gekomen?
Met vriendelijke groet.


Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen,
Mag ik nog een reactie op mijn vragen krijgen?
Met vriendelijke groet.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag