Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,

Ik ben naar een hypotheekadviseur gegaan om een financiering te regelen, dit duurde echter bijzonder lang en het leek voor mijn gevoel alsof ik aan het lijntje werd gehouden.

Uit voorzorg ben ik naar een andere partij gegaan.
Daar werd mijn gevoel bevestigd, aangezien die partij het binnen 2 weken een offerte had geregeld. en de andere partij na 5 weken nog steeds niet. terwijl ik bij de eerste partij vaak heb gelezen via mail dat we nog mooi op schema lagen.

Toen ik de mail kreeg dat ze de datum wilde verlengen had ik hun verteld dat dit niet meer nodig is.
Ik kreeg binnen 10 minuten een antwoord dat hun hiermee niet akkoord gingen dat ik het bij een andere partij voor elkaar had gekregen en dat ik gelijk maar de annuleringskosten moest betalen. Ga ik hiermee niet akkoord dan moest ik maar een klacht indienen.

De eerste partij heeft niet kunnen leveren wat ze mij hadden beloofd, waarvan ze mij vertelde dat we mooi op schema lagen en me geen zorgen hoefde te maken. Wat achteraf wel gegrond is dat ik me zorgen maakte of het op tijd rond zou zijn.

Ben ik nu verplicht de annuleringskosten te betalen vanwege het advies wat ze mij gaven?

Dat hangt er helemaal vanaf waarmee u zich heeft verbonden, denk aan voorwaarden hoofdafspraken en andere informatie. Doorgaans is het zo dat de opdrachtgever - consument altijd een opdracht mag intrekken maar hij gehouden is werkzaamheden die zijn overeengekomen te vergoeden. Daarom dus de annuleringskosten. Maar nogmaals, die werkzaamheden moeten wel juist en tijdig zijn uitgevoerd. Is er een harde datum afgesproken of staat ergens vermeld dat de opdracht binnen x tijd al worden voltooid, dan treedt in principe verzuim in zonder aanmaning.( ingebrekestelling)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag