Vraag

Bij een ruzie met de ex van mijn vriendin is het uitgelopen op een handgemeen.
Hij zat op de bank bij haar thuis, ik stond voor hem.
Ik werd geprovoceerd, werd boos en stapte op hem af. Mijn vriendin sprong er tussen, boven op hem (hij heeft gekneusde ribben, maar dat heb ik gedaan zegt hij) en op dat moment kreeg ik een trap in mijn gezicht van hem. Daarop heb ik geslagen. Gevolg is dat hij een dikke bult kreeg en een blauw oog (claimt dat ik vaker heb geslagen, echter was maar 1 klap). Naderhand excuses aangeboden met de mededeling dat dit niet had mogen voorvallen.
Nu “dreigt” hij bij mijn vriendin dat als ze mij blijft zien dat hij aangifte doet tegen mij. En wanneer zijn kind (hun kind dus eigenlijk) mij ooit nog ziet dan belt hij Veilig Thuis. Gevolg; relatie beëindigd omdat ze bang is dat dit invloed heeft op dr omgang met haar kind en dat ik in de problemen kom.

Mijn vraag is nu; loop ik het risico om veroordeeld te worden tot een cel straf?

Extra detail: ik kwam de woning van mijn vriendin onaangekondigd binnen via het dakterras (deur stond open) omdat ik zijn auto onverwacht zag staan, daar van schrok en bang was dat ze vreemd ging. Daarom niet aangebeld maar het dak op gestapt via een vuilcontainer om toch op heterdaad te kunnen ontdekken wat er zich afspeelde (ze is reeds eerder vreemdgegaan met hem en vaker met leugens bij hem geweest).

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Beste vrager,

Er zou aangifte tegen u kunnen worden gedaan terzake van een geweldmisdrijf, waarschijnlijk mishandeling. Hoe dat afloopt, is mede afhankelijk van het antwoord op de vraag of u een strafblad heeft op het gebied van geweld.
Als dat niet het geval is en op basis van wat u schetst is de kans op een celstraf vrijwel nihil. Eerder moet u denken aan een strafbeschikking en een taakstraf.

Hoe dat ook zij, als u wordt uitgenodigd voor een verhoor of anderszins verneemt dat u daadwerkelijk verdachte bent geworden, raad ik u aan om direct een afspraak te maken met een gespecialiseerd advocaat.

Hgr., advocaat.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor uw reactie.
Ik geen strafblad op welk gebied dan ook.

Blijkt dat ik degene ben die als eerst heb geslagen (aldus mijn vriendin), daarop sprong ze er tussen en kreeg ik de trap. Ik moet bekennen dat ik mij dat niet herinner.
Dat betekend wellicht dat mijn 'kansen' op een goede afloop afnemen?
1 Het is maar de vraag wat u met 'een goede afloop' bedoelt. Mishandeling is mishandeling en of u nou eerst sloeg of niet, dat maakt voor de door u gevraagde inschatting van de kans op een celstraf niet uit.
Als u bedoelt dat u met als eerste slaan minder verweren heeft (zoals noodweer) dan is daarop idd minder kans.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm