Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn verhaal kort samengevat: Ik heb mij half april ziekgemeld op mijn werk ivm overspannenheid. Na veel onenigheid met de werkgever (ziekmelding niet accepteren, druk uitoefenen om te komen werken, pushen tot het nemen van ontslag) is het arbeidsconflict wat was ontstaan gelukkig opgelost. Na de Probleemanalyse van de bedrijfsarts, waarin staat dat ik arbeidsongeschikt ben, heeft de werkgever een plan van aanpak opgesteld. Ik ben het alleen niet eens met een punt in het PvA (ik moet iedere week langskomen op het werk, wat mij alleen maar meer stress geeft) en heb het daarom nog niet getekend. Nu heeft mijn werkgever mijn loon opgeschort omdat hij vindt dat ik niet meewerk aan de reïntegratie. Wat kan/ moet ik nu doen? Ik heb al geprobeerd de bedrijfsarts te bereiken maar die heeft verlof.

Geachte heer , mevrouw,

Als u het niet eens bent met het Plan van aanpak en komt er niet uit met uw werkgever en/of casemanager dan kunt u een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV. De kosten zijn voor uw werkgever.
Ik adviseer u om eerst nog met de arbodienst te bellen én te mailen, met uw werkgever in CC, (dan staat het zwart op wit) en te vragen naar de vervanger van uw arboarts.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

De verplichting bestaat dat u minimaal eenmaal In de zes weken met uw werkgever het plan van aanpak moet evalueren .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag