Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Onze buren hebben een raam op 120 cm vanaf de erfgrens.
Zij kijken recht in onze tuin en woning. Het raam is blijkbaar gedoogd door de vorige bewoners, waardoor ik door verjaring niets aan het raam kan doen.
Mag ik er een schutting voor plaatsen, of hebben zij recht van uitzicht?

Ik lees nu pas dat u zegt dat de afstand 120 cm is , In dat geval mag u geen werken plaatsen volgens de wet op afstand van twee meter. De letterlijke tekst :

Wanneer de nabuur als gevolg van verjaring geen wegneming van een opening of werk meer kan vorderen, is hij verplicht binnen een afstand van twee meter daarvan geen gebouwen of werken aan te brengen die de eigenaar van het andere erf onredelijk zouden hinderen, behoudens voor zover zulk een gebouw of werk zich daar reeds op het tijdstip van de voltooiing van de verjaring bevond.

De vraag is dus of u uw buren onredelijk zou hinderen als u een schutting plaatst ( die overigens met hun toestemming al staat ) . Die vraag kan onderzocht worden in rechtspraak. Hoe weids het uitzicht is of dat het uitzicht alleen maar gericht is op uw huis en tuin, dat maakt wel een belangrijk verschil voor het antwoord op die vraag en ook het feit dat uw buren al toestemming hebben gegeven. Overigens is het wel zo dat er geen hogere schutting mag staan dan 1 meter als het gaat om de voorkant van het huis.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankjewel. Het uitzicht is alleen op mijn huis en tuin. De schutting gaat na dit raam naar 90 cm hoogte, dus zij kunnen vrij naar de weg kijken.
Mijn inziens is de schutting dus niet onredelijk.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag