Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Moeder is overleden vorig jaar, leeftijd 103 jaar oud. Vlak na het overlijden hebben we bericht gekregen dat mijn zus zonder medeweten van de andere kinderen een nieuw testament laten maken. In het testament heeft moeder geen executeur vermeld. Moeder was wilsonbekwaam
Ben van plan een rechtzaak aan te spannen tegen deze zus op een eerder uitspraak voor rekening en verantwoording omtrent moeders vermogen. Zus weigert hardnekkig openheid van zaken te geven omtrent de machtiging die in 2014 is uitgegeven voor het beheer van moeders vermogen en pensioengeld.
Kan iemand mij advies geven hoe dit probleem aan te pakken?
De nalatenschap is nog behandeld en ondanks dat de bankrekening bij moeders overlijden datum is geblokkeerd dat deze zus geld van de rekening heeft opgenomen.
Help mij aub over de artikelen die in de wet zijn overschreden omtrent deze zaak en wat de beslissing... kan zijn of het zinnig is te procederen.

Bij voorbaat dank voor de tijd en moeite,

Met vriendelijke groet,

Geachte heer, mevrouw,

Nu er geen executeur is vermeld kunnen de gezamenlijke erfgenamen over de nalatenschap beschikken en de nalatenschap regelen. In- en overzicht van de bankgegevens is daarbij natuurlijk van belang. Een verklaring van erfrecht zal door de bank worden gevraagd. U kunt dan onderzoeken aan de hand van de bankgegevens / overzichten hoe de geldstroom is verlopen.

In boek 4 van het Burgerlijk Wetboek staan de wettelijke bepalingen inzake het erfrecht.

Van belang is te weten wat uw zus het het geld heeft gedaan dat ze van de rekening heeft opgenomen nadat uw moeder is overleden.

Indien blijkt dat uw zus geld heeft weggenomen dat haar niet toehoort dan is dat een strafbaar feit. Ook is zij dan geen erfgenaam (meer).

Desgewenst behartig ik graag uw belangen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor de reactie,
Mijn zus had een machtiging, waardoor zij de financiele zaken van moeder moest beheren.
Maar gaandeweg begon ze vreemde dingen te doen. Geen enkele verantwoording willen geven.
aan de overige broers en zussen. De nalatenschap is nog uitgevoerd omdat we een rechtzaak willen aanspannen tegen haar voor dubieuze geldopnames en kosten zogenaamd voor wijlen moeder.
Vraag{ stel dat bij controle mijn zus niet kan bewijzen waarvoor ze de grote sommen geld heeft uitgegeven? wat zijn onze kansen om haar te laten onterven?.
Want een administratie op papier kan ieder maken zonder facturen??
Plus het feit dat na moeders overlijden geld is opgenomen van de rekening bij de bank, waar ze een volmacht had.??


Zoals gezegd , als na onderzoek vast staat dat uw zus geld heeft ontvreemd of niet kan verantwoorden, dan kan ze geen erfgenaam meer zijn . Desgewenst help ik u graag.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor de reactie. Mochten alle broersen en zussen akkoord gaan, zal ik zeker contact met u op nemen.
Met vriendelijke groeten,



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag