Vraag

Beste lezer,

Ik werk al 2 jaar bij een groot bedrijf. Al twee jaar werk ik op afgesproken tijden. (di t/m do van 10 tot 16 uur) Dit is mondeling afgesproken. Ik ben namelijk niet beschikbaar op andere tijden.
Sinds een kleine 2 maanden wordt hier geen rekening meer mee gehouden, vanwege het krappe budget voor het inplannen van personeel(ze moeten korten op personeelskosten vanuit de holding). Kortom, ze plannen mij nu in op dagen dat ik gewoonweg níet kan.(i.v.m. een kindje thuis). Dus ik moet mij dan telkens afmelden. Hierdoor bouw ik heel veel min uren op.
Mogen zij dit zomaar, zonder overleg doen?

Met vriendelijke groeten,

Deel deze vraag

1 Reactie

2 Goedemiddag,
Vervelend om te horen dat u hinder ondervindt.
Aangezien u al twee jaar op vaste dagen werkt, is het voor uw werkgever meestal niet mogelijk om dit van de een op de andere dag te wijzigen.
Uw werkgever kan uw werktijden alleen veranderen als daar een goede reden voor is.

De situatie is in uw geval iets lastiger doordat de afspraken mondeling zijn gemaakt. Voor nu kunt u het beste het gesprek aangaan met uw werkgever en de situatie uitleggen. Probeer dit schriftelijk of elektronisch te doen, zodat u in een later stadium bewijs heeft.
In uw contact is het ook verstandig om aan te geven dat u al twee jaar lang op de destijds afgesproken tijden werkt en u om een belangrijke reden (kindje thuis), niet instaat bent om nu uw werktijden te veranderen.

Via onderstaande link vindt u uitgebreider uitgelegd welke stappen u kunt ondernemen:
https://www.juridischloket.nl/werk-en-inkomen/arbeidscontract-en-werktijden/werktijden/

Beantwoord dit uw vraag?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm