Vraag

Op korte termijn zal ik beter gemeld worden na een re-integratietraject. Er is echter ook een verstoorde arbeidsrelatie ontstaan waardoor samenwerken onder de huidige omstandigheden onmogelijk lijkt op langer termijn.

Er is voorgesteld om eventueel een VSO aan te gaan vanaf het moment dat ik beter gemeld zou zijn. Waarbij een deel vrijstelling van werk mogelijk zou zijn met daarnaast opname resterende vakantiedagen, maar zonder transitievergoeding daar zij dan al vrijstelling van werk realiseren.

Indien ik niet voor een VSO ga, dan zal ik op korte termijn al mijn werkzaamheden moeten hervatten. Er lijkt ook een optie dat mijn functie mogelijk boventallig verklaard wordt, maar hierover is niets officieels gezegd uiteraard.
Mijn werkzaamheden hervatten is eigenlijk geen mogelijkheid voor mij persoonlijk.

Hoe weet ik waar ik goed aan doe? Hoe weet ik welke kosten er verbonden zijn aan eventueel advies hierbij? Online wordt daar niet overgesproken.

Deel deze vraag

2 Reacties

2 Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht. U mag vrijblijvend contact met mij opnemen om uw opties te bespreken als u wilt. Het argument dat u vanwege vrijstelling geen recht zou hebben op een transitievergoeding vind ik niet sterk. Het is gebruikelijk om bij gelegenheid van een vaststellingsovereenkomst wel een transitievergoeding af te spreken. Ik raad u af om tijdens ziekte een vso aan te gaan aangezien u dan uw recht op uitkering kunt verspelen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor de snelle reactie. Ik maak graag gebruik van uw aanbod om met u vrijblijvend de opties door te spreken.

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm