Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


In vervolg van mijn vorige vraag en mijn dankzegging aan mevr. Monique Ferwerda voor haar antwoordt, het volgende : Van de tegenpartij kreeg ik via zijn advocaat een ongetekende offerte. Wat mij opvalt is dat de afzender van de offerte niet van het bedrijf is die de herstelwerkzaamheden hebben uitgevoerd . Tijdens de dak werkzaamheden was ik thuis en i.v.m. met aansprakelijkheid van waterschade,heb foto's en video opnamen gemaakt. De oneigenlijk offerte bevat werkzaamheden die niet in overeenstemming zijn met de werkelijkheid. De wederpartij is niet op de hoogte dat ik de werkzaamheden heb gade geslagen. De duur van de werkzaamheden heeft niet langer dan 3,5 uur geduurd in tegenstelling wat in de offerte staat vermeldt, n.l. 8,5 uren.
Is hier sprake van oplichting of poging daartoe en mag ik vanwege dit voorval voordeel verwachten in de zaak waarbij de wederpartij mij aansprakelijk stelt van waterschade ?

Graag zie ik reacties tegemoet.

Reactie van de vraagsteller

Aanvulling van de laatst ingediende vraag :

Kan ik van wederpartij eisen dat hij zijn invordering van bijna €4.000,00 intrekt onder aanvoering van uw eerdere antwoordt én dat ik van de mogelijkheid gebruik gaat maken om aangifte van oplichting te doen bij de politie ?

Ik verneem heel graag spoedig van u.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag