Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn contract eindigt op 31 juli as. Ik heb nog verlofdagen over. Die kunnen pas uitbetaald worden in augustus, met de eindafrekening. Ik weet dat vakantiegeld en de TV buiten beschouwing worden gelaten bij de WW, maar hoe zit dat met de verlofdagen als die in augustus, dus de eerste ww maand, uitbetaald worden. Ik werkte 36 uur per week, maar vanuit een vorig ww recht, kreeg ik elke maand een aanvulling. Dit eerste ww recht loopt nog tm april 2021, en in augustus onstaat vanuit mijn laatste baan, contract van 7 maanden, weer een nieuw ww recht.
Concreet.... Worden de verlofdagen in mindering gebracht op de ww uitkering van augustus? Ik kan daar geen unaniem antwoord op vinden.
Alvast bedankt.

In het algemeen geldt dat verlofdagen niet gekort mogen worden op uw ww. De verlofdagen betreffen achterstallig loon van uw laatste werkgever. Er kan dan niet gekort worden op het loon, ook al worden de verlofdagen later uitgekeerd. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag