Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn arbeidscontract wordt beƫindigd en ik heb recht op transitievergoeding. Mijn werkgever wil deze transitievergoeding niet uitbetalen, maar in mindering brengen op mijn studiekosten van Pre-Master bij de Nyenrode. Mag hij dat doen? Ik heb aangegeven dat ik liever de vergoeding ontvang.

In beginsel mag hij dit doen bij de zogenaamde inzetbaarheidskosten. Dat zijn kosten die hij maakt voor de brede inzetbaarheid van de werknemer zoals het volgend van een opleiding. Gaat het echter om scholingskosten die in directe relatie staat tot de functie die u vervult dan is dit niet toegestaan. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nee het gaat niet om inzetbaarheidskosten en ook niet om scholingskosten. De studie die ik volg is voor een hogere functie dan de functie die ik tot 30 juni heb.


Dan is verrekening niet toegestaan.

Beoordeel dit antwoord:

Is er sprake van een studiekostenbeding met terugbetalingsverplichting?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er is een studiekostenregeling. Het is de bedoeling dat nieuwe werkgever deze kosten overneemt. Als de nieuwe werkgever de kosten niet overneemt, moet ik dan zelf terugbetalen.


Wanneer er een studiekostenbeding met terugbetalingsverplichtng is (gestaffeld), dan bent u daaraan gebonden. In dat geval mag uw huidige werkgever doen wat hij doet. De oude werkgever staat buiten uw afspraken met de nieuwe werkgever.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt aan allen voor de reactie!!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag