Vraag

Mijn arbeidscontract wordt beëindigd en ik heb recht op transitievergoeding. Mijn werkgever wil deze transitievergoeding niet uitbetalen, maar in mindering brengen op mijn studiekosten van Pre-Master bij de Nyenrode. Mag hij dat doen? Ik heb aangegeven dat ik liever de vergoeding ontvang.

Deel deze vraag

7 Reacties

1 In beginsel mag hij dit doen bij de zogenaamde inzetbaarheidskosten. Dat zijn kosten die hij maakt voor de brede inzetbaarheid van de werknemer zoals het volgend van een opleiding. Gaat het echter om scholingskosten die in directe relatie staat tot de functie die u vervult dan is dit niet toegestaan. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Nee het gaat niet om inzetbaarheidskosten en ook niet om scholingskosten. De studie die ik volg is voor een hogere functie dan de functie die ik tot 30 juni heb.
2 Dan is verrekening niet toegestaan.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Is er sprake van een studiekostenbeding met terugbetalingsverplichting?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Er is een studiekostenregeling. Het is de bedoeling dat nieuwe werkgever deze kosten overneemt. Als de nieuwe werkgever de kosten niet overneemt, moet ik dan zelf terugbetalen.
Wanneer er een studiekostenbeding met terugbetalingsverplichtng is (gestaffeld), dan bent u daaraan gebonden. In dat geval mag uw huidige werkgever doen wat hij doet. De oude werkgever staat buiten uw afspraken met de nieuwe werkgever.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt aan allen voor de reactie!!

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm