Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een persoonlijke lening aangevraagd en werd afgewezen met reden verhoogd risico. Ik heb geen koophuis, ik heb een vaste baan met genoeg inkomsten, ik heb geen schulden bij BKR en geen andere lasten. Ik woon bij mijn moeder en betaal haar huur. Alle informatie heb ik aan de geldverstrekker gegeven en op een loonstrook was er een ziekte betaling omdat ik in de Corona tijd niet naar kantoor mocht met een griep. Ze hebben mij gevraagd naar een werkgeververklaring die bevestigd dat ik weer beter was. (ik vraag me af of dit mocht). Verder dus geen reden voor een afwijzing. Wat zou ik nog kunnen ondernemen omdat de reden naar mijn idee niet rechtvaardig is. Ik kan die lening makkelijk betalen en heb geen andere lasten. Wilde een auto kopen en hierdoor ben ik die deal kwijt.

Ieder bank maakt haar eigen afweging t.a.v. kredietverlening op basis van aangeleverde stukken. Zij is daar helaas vrij in om een krediet te verstrekken. Een reden kan zijn dat de lening te hoog is in relatie tot uw inkomsten en het daarmee gepaard gaande risico. Ik begrijp dat het frustrerend voor u is en raad u dan ook aan in gesprek te gaan met de bank en te vragen of er andere zekerheden vereist zijn waardoor u wel de lening zou kunnen krijgen om nog op tijd de auto te kopen. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. Wat betreft de hoogte van de lening kan ik u melden dat ik de helft nu leen van wat ik met mijn salaris zou mogen lenen conform de berekeningen op de site van de geldverstrekker. Dus dat kan het ook niet zijn. Ik ga in gesprek met de bank en hoop daar uit te kunnen komen. Mocht het niet lukken neem ik direct contact op.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag