Vraag

Goedendag,

Ik heb PER ONGELUK een bod gedaan bij BVA-action veiling. Ik wilde weten wat de totale kosten van een veiling waren. Bij het naar beneden scrollen drukte ik per ongeluk op de knop “bod uitbrengen”. Ik heb gelijk gebeld naar naar BVA maar die zeiden dat er in de toelichting stond dat ik me niet meer kan beroepen op mijn herroepingsrecht omdat dit een openbare veiling betreft. Ik ben consument en ik kan het bedrag ook niet eens betalen van bijna 10.000€. Wat kan ik nog doen?

Deel deze vraag

4 Reacties

2 Enerzijds weet ik dat het bieden op openbare veilingen niet onderhavig is aan het afkoelingsrecht ( artikel 6:230 p c anderzijds vind ik het onvoldoende om dat slechts in een toelichting te zetten. Het moet meerdere malen en opvallend aan de orde komen. Toch is hier iets anders aan de hand: het is een geval van oneigenlijke dwaling , een foutje. En u hebt ook direct de foute aanvaarding van het aanbod proberen recht te zetten. Ik vraag me af wat er in de voorwaarden staat over aanbod en aanvaarding over en weer, want als u zo snel bent met het inroepen van het feit dat u geen rechtshandeling wenste, lijkt het me een onredelijke opstelling van de veilinghouder of u hebt uw verklaring tijdig gewijzigd. De moeite waard om dit juridisch tegen te spreken maar wel ingewikkeld want mogelijk moeten er ook voorwaarden worden vernietigd.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor uw antwoord. Ja ik heb gelijk gemaild en gebeld.
Heb me verklaring niet gewijzigd of iets. Duidelijk aangegeven dat het een fout was.
Er word alleen in de extra toelichting aangeven dat er geen beroep kan worden gedaan aan het herroepingsrecht. Dit heb ik verder ook nergens zien staan. Pas toen Het bod was uitgebracht ben ik er naar gaan kijken of het ergens stond.
2 Ja die informatie over het kunnen herroepen moet op de website op een prominente plek staan vermeld . Ik weet niet of dat het geval is, anders bent u niet gebonden. Omdat er in artikel 6 230 M h wordt gesproken over het vermelden van het recht van ontbinding op een prominente plek zou men andersom zeker hetzelfde kunnen vereisen nu de gevolgen ernstiger kunnen zijn.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Informatie over herroepen stond in de algemene voorwaarden. En in een toelichting bij de kavel Maar niet duidelijk dan moest ik eerst de algemene voorwaarden door lezen en de toelichting.
Dit had ik ook niet gedaan omdat ik de kavel helemaal niet wilde afsluiten. Als u hier wat mee denkt te kunnen kom ik graag in contact met u.

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm