Vraag

Mijn ouders ontvangen momenteel een IAOW uitkering en huren een sociale woning. Zij zijn op den duur van plan te verhuizen. Nu ga ik over 2 maanden (als alles meezit) voor 2 jaar in het buitenland werken. Kunnen mijn ouders ivm IAOW uitkering in deze 2 jaar in mijn (koop-) huis gaan wonen? En welke gevolgen heeft dit voor hun IAOW uitkering. Betreft immers geen sociale woning.

Ik hoor het graag van jullie.
Alvast bedankt!

Deel deze vraag

1 Reactie

Goedemorgen,
Voor zover ik kan nagaan is het feit dat uw ouders tijdelijk in uw woning gaan wonen niet van invloed op het recht op een IOAW uitkering. Als er nog een verplichting is tot arbeidsinschakeling dat blijft die verplichting ook uitvoerbaar vanuit een andere woonplek. U blijft eigenaar van de woning, dus hun vermogen neemt niet toe, en al deed het dat wel , dan had het nog geen invloed op de hoogte van de uitkering. Wat wel van belang is : staat uw woning in dezelfde gemeente ? Want de gemeente is de uitvoeringsinstantie van de IOAW. In ieder geval zullen uw ouders een adreswijziging dienen door te geven.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm