Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik woon en werk in Maleisie. ik ben gescheiden en moet partneralimentatie voor 12 jaar periode betalen, wat in een covenant en betschikking is vastgelegd. Mijn ex woont ook in Maleisie. We hebben geen kinderen.

Toen de alimentatie onderling werd overeengekomen, ging ik in mijn berekening uit van terugkeer naar NL op termijn, waar alimentatie fiscaal aftrekbaar is. In Maleisie is dat niet het geval. Echter het liep wat anders, ik ben recent hertrouwd met een Maleisische en daarom nog steeds in Maleisie. De hoogte van alimentatie valt mij nu zwaarder dan gedacht, vanwege fiscaal klimaat hier. Ik heb spijt van het covenant en heb moeite om rond te komen en moet nog 6.5 jaar zo door.

Ten tweede ben ik recent hertrouwd en mijn vrouw heeft geen inkomen. Echter mijn eigen inkomen is sinds de scheiding nagenoeg ongewijzigd. Dit lijkt mij een draagkracht wijziging.

Ik heb geprobeerd de alimenatie met een verzoek via lokale advocaat te verlagen, maar de ex gaat niet akkoord.

Kan ik door wijziging van omstandigheden (ik ben hertrouwd met vrouw zonder inkomen) de rechter verzoeken om partneralimentatie te verlagen?
Indien ja, hoe wordt dit bedrag herberekend?

Geachte heer,
Op grond van gewijzigde omstandigheden kan aan de rechter worden gevraagd om wijziging van de alimentatie, indien uw ex niet meewerkt. Desgewenst kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen voor een kosteloze toelichting.
Heeft u nog vragen ? Stelt u ze gerust.
Met vriendelijke groet

Beoordeel dit antwoord:

U kunt het bedrag opnieuw laten berekenen, bijvoorbeeld via het LBIO of alimentatiebalie.nl
Als uw ex niet meewerkt aan een aanpassing, dient u de rechter te vragen om een herberekening. Daarvoor heeft u een advocaat nodig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag