Vraag

Ik ben gescheiden en nou wilt mijn ex geen kinderalimentatie meer betalen aan mij. Voorheen stortte hij het op mijn rekening en hiervan betaal ik alles voor de kinderen en ik spaar voor de kinderen. Nou denkt hij dat ik het geld voor mezelf gebruik wat niet zo is en zet hij het nu op een kinderrekening waar ik niet bij kan. In het convenant staat dat ik de kinderrekening beheer. Mag dit zomaar en wat kan ik doen? Hij zegt dat als ik nu iets gekocht heb voor de kinderen dat ik het bonnetje aan hem moet laten zien en dan stort hij het naar mij. De kinderen wonen bij mij en ze zijn drie weekenden per maand bij mijn ex. De alimentatie is vastgelegd door de rechter. Wat kan ik hieraan doen?

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Geachte mevrouw,
Indien uw ex niet aan u betaalt dan kan de beslissing van de rechtbank worden ten uitvoergelegd . De kosten daarvan komen voor rekening van uw ex. Graag bekijk ik voor u alle feiten en omstandigheden.
Daartoe kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust,
Met vriendelijke groet

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
U kunt geheel gratis het LBIO benaderen voor incasso van de alimentatie. Uw ex heeft geen recht op inzage aangaande de bestedingen van de alimentatie.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Volgens mij gaat de kantonrechter over de beschikking en beheer van de kinderrekening en wie het bewind over het vermogen heeft, U kunt ook inderdaad gewoon doen alsof er niet rechtsgeldig is betaald ( betaling aan een onbevoegde ontvanger )en LBIO inschakelen, of een jurist een brief laten schrijven.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm