Vraag

Goedendag, enkele jaren geleden ben ik vrijwilliger geweest bij een jeugdherberg. Daar kreeg ik een vrijwilligersvergoeding (totaal 1500 euro per jaar) voor. Daarnaast kreeg ik een reiskostenvergoeding.

Naar nu blijkt had er maximaal 1500 euro belastingvrij mogen worden vergoed. De jeugdherberg weet nog niet of het toegestaan is dat het teveel betaalde wordt terugbetaald zodat ik weer aan 1500 euro kom. Als dat volgens hen niet zo is moeten ze alsnog een IB47? formulier invullen, wat mij waarschijnlijk honderden euro's gaat kosten aan loonheffing.

Ik zou het erg vreemd vinden als het niet terug mag worden gestort. Immers, daarmee is het teveel betaalde geld weer terug. Klopt mijn aanname?

Groet, Eric

Deel deze vraag

1 Reactie

Een vergissing dus u stort het te veel terug onder de noemer onverschuldigd betaald, maar zoek eerst goed uit of er uitzonderingen gemaakt kunnen worden , een extra bonus bijvoorbeeld.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm