Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goede middag,

Voordat ik de vraag stel zal ik u eerst de situatie uitleggen.

Mijn dochter is 16 jaar oud op het moment dat zij betrokken raakt bij een openlijke geweldpleging op het schoolplein.
Dit doordat haar beste vriendin(ook 16 op dat moment) ruzie krijgt met een ander meisje van deze zelfde leeftijd.
Doordat dit uit de hand loopt en deze twee op een gegeven moment met elkaar in gevecht gaan springen 2 "vriendinnen" van dit meisje hier boven op.
Door deze 3 tegen 1 situatie voelt mijn dochter zich geroepen deze meisjes van haar beste vriendin af te trekken/weg te duwen.
Dit is tevens te zien op filmbeelden die op social media terecht kwamen.

Na dit incident verklaard 1 van deze meisjes tijdens haar politie aangifte, dat haar "dure" mobiele telefoon stuk is geraakt tijdens dit incident.
Vervolgens zijn alle betrokkenen waaronder mijn dochter door de politie verhoord. Ook heeft de politie de camerabeelden van de school opgevraagd/bekeken.
Mij is niet bekend of hier iets duidelijk op te zien is. De school kon/wilde mij dit ook niet mededelen.

Vervolgens werd ons een HALT voorstel gedaan waarmee wij akkoord gingen. Jammer, maar oké, dit liever dan een strafblad.
Maar nu worden wij ook geconfronteerd met een schade bedrag voor de mobiele telefoon en beschadigde kledingstukken.

De vragen waarop ik graag antwoord wil zijn:

- In hoeverre zijn wij verplicht te voldoen aan de eis deze geclaimde schade te vergoeden? Want wie geeft mij de garantie dat de schade inderdaad een gevolg is van dit incident?

- In hoeverre heeft dit invloed op een succesvol HALT traject indien wij dit weigeren te betalen?

Zoals u wellicht begrijpt heb ik geen behoefte aan hogere juridische kosten, dus wil deze zaak zo klein mogelijk houden.

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

een en ander is door mij belezen met een andere kijk op het geheel. Zoals ik bezie is er gehandeld wegens 'noodweer' (het verdedigen van een ander) wat niet strafbaar is en waardoor men ook niet aansprakelijk is voor eventuele gevolgschade. Diegene, die het gevecht is aangegaan is zélf verantwoordelijk voor de opgelopen schade, het is dus uit ten boze dat een 'helpende' moet opdraaien voor de eventuele schade. Als u mij direct benaderd kan ik u voorzien van nadere informatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag