Vraag

Goedendag,

Mijn vriend en ik zijn vier jaar samen, hebben samen sinds één jaar een kindje en ik zou graag met hem trouwen. Mijn vriend heeft al een kind uit een vorige relatie waar hij co-ouderschap over heeft en zij is de helft van de tijd bij ons. Nu is zijn ex niet de meest stabiele persoon en nu heeft zij het financieel goed, mede door haar nieuwe partner, maar ik zie veel beren op de weg als dit zou veranderen. Mijn vraag is, als wij zouden trouwen, of ik mij financieel 'los' kan maken van zijn dochter? Het is niet dat ik niet voor haar wil betalen, maar op het moment dat mijn vriend zijn ex de alimentatie zou willen laten herberekenen, dat mijn salaris daar niet bij gerekend wordt. Kan ik dit laten vastleggen voordat we zouden trouwen? Dit zou voor mij namelijk wel een reden zijn om niet met hem te trouwen, helaas.. Ik hoor het graag! Bedankt alvast :)

Deel deze vraag

3 Reacties

1 De situatie zoals die nu is verandert door huwelijk niet. De woonlastenfactor wordt lager bij samenwonen waardoor een kinderalimentatiebedrag iets lager kan uitvallen, maar uw inkomen telt niet expliciet mee. Ook het feit dat u samen een kind heeft kan een reden zijn voor verlaging. Of er al aanpassingen zijn geweest weet ik niet , maar als dat zo is verandert er niets.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor uw snelle reactie! De alimentatie zoals hij nu nog op papier staat is berekend toen ze beiden nog alleen waren. Als wij nu trouwen, wordt mijn inkomen dan meegerekend als er een herberekening alimentatie wordt verzocht of telt deze niet mee? Of kan ik mij hier wettelijk van losmaken als we trouwen?
Nee uw inkomen wordt niet rechtstreeks meegerekend maar wel het feit dat woonlasten worden gedeeld wat kan leiden tot een herberekening. Maar daar staat tegenover dat er een kindje bij is gekomen aan uw zijde. Dus de situatie maakt een nieuwe berekening wel mogelijk en misschien ook wel noodzakelijk.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm