Vraag

Sinds een jaar geluidoverlast van bovenburen. Buren zijn niet voor rede vatbaar, in den beginnen netjes 2 keer aan de deur geweest. Dit mocht helaas niet helpen. Melding van woonoverlast gedaan bij de verhuurder, hierdoor is de situatie alleen maar verslechterd. Buurman staat iedere dag voor onze deur en toont uitingen van geweld zoals kickboxen naar de deur gericht, hals snijdende bewegingen en naar eigen ogen wijzen(ik houdt je in de gaten). Politie is al geruime tijd bekend met het probleem. Zowel verhuurder als politie doet niks. Of aangifte mogelijk is word door politie uitgezocht omdat het volgens de politie dit niet direct gericht is naar een persoon maar naar onze voordeur. Mijn vraag: is het strafbaar wat meneer doet en kunnen wij daar aangifte tegen doen?

Bedankt alvast

Deel deze vraag

4 Reacties

1 Dit is strafbaar. Als meneer bv hals snijdende bewegingen naar u of uw familieleden maakt dan is het een vorm van bedreiging waar u aangifte tegen kunt doen. Ik raad u aan dit wel te doen nu de situatie bekend is bij verhuurder en politie en kan escaleren.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt uw antwoord, dan was mijn vermoeden dat dit gewoon mogelijk moest zijn juist.
Reactie van de vraagsteller
Zojuist te horen gekregen dat aangifte geen zin heeft. Omdat dit juridisch gezien volgens de politie de bedreiging geuit word tegen een deur en niet tegen een mens. Volgens hun zou als dit een zaak zou worden geen stand houden. Omdat de advocaat van de tegen partij zich beroept op het feit dat dit tegen een deur is geuit. Is dit juridisch correct?
Als er geen duidelijke dreiging is naar een persoon dan heeft aangifte inderdaad weinig zin. Pas als er bv halssnijdende gebaren worden gemaakt waarbij u de vrees hebt dat u of familieleden iets aangedaan kan worden, dan is aangifte op zijn plaats. De bedreiging moet wel voldoende duidelijk en concreet zijn.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm