Vraag

Hallo, mijn moeder heeft een keuken gekocht van 30.000 euro. Zij heeft gevraagd of er wat van de prijs af kon maar de winkel gaf aan dat zij hier niet mee werken omdat ze al aan de onderkant zitten met de prijzen en niet mee doen aan “afdingen“.
Mijn moeder heeft dan ook getekend voor dit bedrag.
Een aantal weken later kreeg ze te horen dat de kleuren van de kastenwand niet meer te verkrijgen waren... ze stelde een andere kleur voor waarmee ze niet tevreden was maar wist niet wat ze kon doen dus heeft mondeling (En in denk via mail) akkoord gegeven voor een andere kleur.
Nu heeft ze haar nieuwe buren ontmoet in het appartement naast haar die ook bij dezelfde keukenzaak zijn geweest. Zij hebben een keuken van vergelijkbare waarde gekocht maar wel 10.000 euro van de prijs af kunnen krijgen.
Mijn vraag is, kunnen we hier nog iets mee? Kunnen we er nog onderuit door de verkeerde kleur kastjes of kunnen we op een of andere manier nog iets aan de prijs doen ??

Deel deze vraag

2 Reacties

In beginsel zit uw moeder aan de koop vast, omdat zij akkoord is gegaan voor een andere kleur via de mail(?). Als de kleur bepalend is geweest voor haar ten tijde van de koop en de verkoper kan hier niet aan voldoen dan kan zij van de koop af anders is het lastig. Dat iemand anders bij de onderhandelingen meer korting heeft gekregen betekent niet dat uw moeder daar ook op recht heeft. Ik raad uw moeder aan compensatie te vragen voor de niet te leveren kleur en anders toch de kleur te accepteren waar ze toestemming voor heeft gegeven. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Ik raad u aan de voorwaarden na te lopen die de keukenboer hanteert. Vaak houdt men zich er zelf niet aan. Bovendien vind ik een verschil van 30% te veel om nog te spreken van een evenredige tegenprestatie als de buren echt een zelfde soort keuken hebben gekocht. Kortom, voor het te veel dat uw moeder betaalt is er voldoende reden om dieper in te gaan op de materie.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm