Vraag

Situatieschets: bij de vaststelling van de kinderalimentatie kon voor mij geen rekening gehouden worden met de aftrek wegens zorgkorting omdat de moeder destijds geen inkomen genoot. Inmiddels heeft zij wel een vast inkomen en heeft ook hypothecaire verplichtingen kunnen aangaan. Van overleg om nu de zorgkorting in mindering te brengen wil zij echter niets weten.

Ik overweeg nu een gang naar de rechter omdat zij voor geen rede vatbaar is en enkel met mij in gesprek wil als er voordeel voor haar te behalen is. Maakt deze gang naar de rechtbank op voorhand geen kans van slagen?

Deel deze vraag

1 Reactie

Er is altijd een minimum bedrag van euro 50 voor de zorgkorting, ook als er geen inkomen is. Misschien is uw scheiding eerder uitgesproken dan de nieuwe latere rekenmethode ? In ieder geval kunt u altijd zelf of via een jurist een ander voorstel doen, desnoods een voorbeeldberekening meesturen. Ik vermoed wel dat uw ex een reden zal opvoeren voor verhoging van de kosten, dat kan als er bijzondere kosten zijn geweest of als de kinderen naar een hoger type school gaan. Om die reden is het beter er samen uit te komen dan via een rechtbank.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm