Vraag

In 2019 ben ik gescheiden. In dit jaar heb ik maandelijks een voorlopige teruggave ontvangen op de gezamenlijke bankrekening die ik nog met mijn ex had. Ik heb dit geld niet aangeraakt. Omdat we over 2019 nog samen aangifte zouden doen wilde ik afwachten wat de definitieve teruggave zou zijn en niet geld opmaken dat misschien terugbetaald zou moeten worden.
Nu blijkt dat mijn ex een eigen voorlopige teruggave had aangevraagd (zonder dat ik dit wist), maar ook nog eens mijn voorlopige teruggave heeft opgemaakt vanaf de gezamenlijke bankrekening. Omdat ze ook een eigen teruggave kreeg, wist ze dus dat mijn teruggave niet voor haar bestemd was. Bij het gezamenlijk aangifte doen bij onze belastingadviseur, is ze niet op komen dagen, dus we hebben apart van elkaar aangifte gedaan. Kan ik het geld wat de belastingdienst op de gezamenlijke rekening heeft gestort en voor mij bestemd was, van haar terug krijgen? Ik heb aan haar gevraagd het naar mij over te maken, maar dit weigert ze.

Deel deze vraag

1 Reactie

U kunt dit bedrag terugvorderen. Het lijkt erop dat u niet serieus wordt genomen. Vaak kan een brief van een jurist de zaak vlot trekken. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm