Vraag

Is een email bevestiging van een mondelinge overeenkomst over de koop van een garagebox rechtsgeldig ? Of kan de verkoper ingaan op een hoger bod wat ontvangen is ?

Deel deze vraag

6 Reacties

Dat is rechtsgeldig. Een email wordt vergelijkbaar gesteld met een schriftelijk stuk. De inhoud van de email is bepalend. Ontstaat er een juridisch geschil neemt u dan contact op.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dank voor uw reactie. Ik wilde toch nog even vragen waarom de email toch rechtsgeldig is. Op internet zie ik veel informatie dat dit niet het geval is bij de aankoop van een huis (zie onderstaand). Een garage is ook een registergoed of gelden daar toch andere regels voor ?

De wet is duidelijk: De koop is pas gesloten als er door beide partijen een koopovereenkomst is getekend. Een bevestiging per email over de gemaakte afspraken of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst is niet voldoende. Nog belangrijker: een mondelinge overeenkomst is niet rechtsgeldig bij de aankoop van een nieuwe woning. Dit houdt in dat tot het moment dat de koopovereenkomst door de verkoper en door jezelf is ondertekent, je nog niet officieel kan zeggen dat de koop van je droomhuis officieel is.

(https://weblog.moneywise.nl/hypotheken/potverdorie-wij-hadden-een-huis-gekocht-en-nu-biedt-iemand-meer/)
Dat klopt bij het kopen van een garagebox geldt het schriftelijkheidsvereiste net zoals bij een woning. Afspraken die gemaakt zijn in een email ter bevestiging dienen in beginsel te worden nagekomen, maar het kopen vereist een schriftelijke overeenkomst.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dus als ik het goed begrijp gelden dezelfde regels voor een huis en een garage. Bovendien dat je zonder een door beide partijen getekende overeenkomst jurdisch gezien geen poot hebt om op te staan en de koop dus nog niet officieel is.
1 dat klopt de koop moet schriftelijk geschieden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dank voor wel voor de snelle en duidelijke reacties!

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm