Vraag

Ik heb mijn hypotheekadviseur opdracht gegeven een renteaanbod aan te vragen bij hypotheekverstrekker A. Bij een rentevastperiode van 20 jaar stond de rente op 1,6 %. Afspraak was dat het aflossingsvrije deel op een looptijd 30 jaar vastgezet zou worden en het annuItetendeel 20 jaar.

Op 30/06/2020 kreeg ik bericht dat het renteaanbod binnen is. Tot mijn grote schrik lees ik dat ten eerste bij hypotheekverstrekker B is aangeklopt (een andere hypotheekverstrekker), ten tweede dat alles een looptijd van 30 jaar heeft gekregen en dat de rentes per 01/07/2020 van 1,6 naar 1,67 gaan bij de eerste hypotheekverstrekker.

Door deze BLUNDER kan ik, als je bij dezelfde hyptheekverstrekker A aanklopt, 0,07 % meer rente gaan betalen over een periode van 20 jaar. Dit grapje kost me, snel geteld, iets meer dan vierduizend euro als hij vandaag (01/07/2020) een nieuw renteaanbod aanvraagt....

Kan ik de adviseur aansprakelijk stellen voor deze blunder? Hoe zou u dit oplossen?

Deel deze vraag

1 Reactie

Uw hypotheekadviseur heeft een zorgplicht en daar valt ook naast de advies en toetsing van hypotheekberekeningen ook uw wensen onder. Als u expliciet hebt aangegeven dat u een aanbod van hypotheekverstrekker A wilt dan zal de adviseur daaraan gehoor moeten geven. In ieder geval een onderbouwing waarom wel of niet bij A mogelijk is. U zult de opdrachtverlening dan wel moeten bewijzen en de schade die u lijdt zal hem dan ook moeten worden verweten. Als u hierin slaagt dan is er gerede kans op succes. Voor meer info of overleg kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm